top of page

Regeneratieve landbouw

Wij geloven dat de enige manier om een gezonde samenleving te hebben, regeneratieve landbouw te creëren.

Regenerative Farm - Louis De Jaeger - Commensalist - tuinarchitect - landschapsarchitect -

Wij helpen mensen wereldwijd met

  • Grootschalige agroforestry projecten

  • Het zelfvoorzienend maken van je project 

  • Voedselvoorziening van projecten op (privé) eilanden 

  • Duurzame voedselproductie (agro-ecologie, regeneratief, permacultuur,…)

  • Voedselbossen

  • Het uitkiezen van het juiste machinepark

  • Het maken van financiële berekeningen

  • Holistic grazing

  • Het voorzien en installeren van teeltplannen en management-software op maat.

Een landbouwproject steunt op de juiste combinatie van mensen 

Het starten van je eigen boerderij, of de transformatie naar regeneratieve landbouw is misschien wel een van de meest impactvolle gebeurtenissen in je leven.

 

Om dit te doen wil je je omringen met de juiste mensen, maar het belangrijkste, met mensen die op dezelfde frequentie zitten als jij.

Vandaar is het belangrijk om eerst even de check te doen of wij passen bij elkaar :)

Regenerative Farm - Louis De Jaeger - Commensalist - tuinarchitect - landschapsarchitect -
Regenerative Farm - Louis De Jaeger - Commensalist - tuinarchitect - landschapsarchitect -

Wat is jouw DNA?

Wij ontwerpen boerderijen op dezelfde manier als de natuur bomen laat groeien. Alles begint met het zaadje. Waarom wil je deze boerderij beginnen? Wat is je grootste drijfveer?

 

Een groot deel van ons ontwerpproces bestaat uit het vertalen van je kernwaarden, passie en sterke punten naar een enkel stukje DNA. Als een zaadje niet zeker is van zijn eigen DNA, zal het nooit kunnen uitgroeien tot een majestueuze boom.

 

Als het DNA van de mensen die een boerderij willen beginnen duidelijk is, wordt alles mogelijk, omdat elke beslissing die we maken doordrongen zal zijn van je basis-DNA en je boerderij dus altijd zal passen bij je levensstijl en kernwaarden.

Hoe ziet jouw ideale boerderij er uit?

Je kunt een boerderij beginnen in duizend kleuren en vormen. Je kunt besluiten om je alleen te richten op het agrarische aspect, of je kunt ervoor kiezen om de boerderij te combineren met een Bed and Breakfast, een hotel, een restaurant, een evenementenruimte, een kunstgalerie, een winkel, een themapark, een therapeutische plek of wat je maar wil.

 

Wij ontwerpen projecten zeer holistisch, zodat alle gewenste aspecten van je project zo soepel mogelijk in elkaar overgaan.

Om het boerderij-gedeelte van je eigendom zelf te ontwerpen, moeten we ook een heleboel factoren bepalen. Een workshop om echt tot de basisvisie van je droomboerderij te komen is onontbeerlijk.

 

In deze workshop zullen we ons afvragen welke dagelijkse bezigheden je energie geven en welke andere to do’s je energie wegzuigen. Een van de doelen van een boerderij is het produceren van het lekkerste, gezondste en vitaalste voedsel. Als je dit product eenmaal hebt, zijn er letterlijk honderden manieren waarop je dit kan oogsten en verwerken. En nog meer mogelijkheden om de prachtige producten op de markt te brengen en aan de consument te leveren.

Regenerative Farm - Louis De Jaeger - Commensalist - tuinarchitect - landschapsarchitect -
Regenerative Farm - Louis De Jaeger - Commensalist - tuinarchitect - landschapsarchitect -

Aan de slag!

Elk goed ontwerp begint met observatie. We kijken samen naar verschillende kaarten, we wandelen samen op je terrein, kijken naar de bodem, de planten, de fauna. We observeren de microklimaten: warme zones en koude zones, droge zones en vochtige zones.

 

We brainstormen over wat de meest logische manier is om alle ingrediënten te integreren om een harmonieuze plek te creëren. We maken een schets om een masterplan te creëren, we beslissen over de zones, over de stromen van water, energie en werk. Dit is het geraamte van ons ontwerp.

 

Zodra we de zones van het project in kaart hebben gebracht, is het tijd voor ons team om er intensief in te vliegen. Met alle verzamelde informatie creëert ons team van agronomen, agro-marketeers en ontwerpers de best mogelijke boerderij die de meest positieve impact zal hebben op de planeet én op je leven.

We eten ons dood

Lees onze visie over de toekomst van de landbouw in dit boek

Oprichter en CEO van Commensalist Louis De Jaeger schreef dit boek waarin hij de belangrijkste vragen beantwoordt over de toekomst van de landbouw.

Hij neemt je mee van New York tot de Benelux, van wanhoop naar de verschillende oplossingen.

img_3685.webp
bottom of page